chokoladekage

Denne kage er meget nem, hurtig og så smager den virkelig godt. Opskriften på chokoladekagen har Mia fået af en tidligere kollega, som selv havde fået den af en anden tidligere kollega og sådan overlever rigtig gode kageopskrifter altid.


ca. 12-15 personer
1 time og 15 minutter

Chokoladekage:

  • 500 g. sukker
  • 600 g. mel
  • 3 spsk kakao
  • 4 tsk natron
  • 175 smeltet smør
  • 1 l. kærnemælk

Glasur:

  • 175 g smeltet smør
  • 350 g flormelis
  • 3 spsk kakao.

Chokoladekagen kan sagtens bages dagen før, faktisk så bliver den kun bedre af at stå – glasuren trænger nemlig lidt ned i kagen og gør den fugtig og dejlig blød.

Vi har her brugt en springform på ca. 30 cm i diameter, så det bliver en ret stor kage, som egner sig perfekt til kagedage på arbejdet.

Bland sukker, mel, kakao, natron sammen med det smeltet smør til en ensartet masse. Dernæst tilsættes kærnemælken og bland godt rundt til dejen er lind og uden klumper.

Smør formen, held dejen i formen og sæt kagen i ovnen på 200 grader i 45-55 min.

Glasur:
Flormelis, kakao og smeltet smør røres godt sammen i en skål og fordeles på den kolde kage.

chokoladekage

5 replies
    • Gitte
      Gitte siger:

      Hvis du bager den i en større form, så højden på kagen er nogenlunde den samme, så vil jeg ikke tro den skal have meget mere. Men hvis den bliver markant højere så skal den nok have 10-15 minutter mere – men du må ikke hænge mig op på det, for det kan være meget forskelligt alt efter hvor høj den f.eks. bliver. Et godt trick er altid at prøve at stikke noget spidst ned i midten af den, f.eks. en strikkepind eller en gaffel, og så se om der er rå dej på når du tager den op. Hvis der er dej på skal den have lidt mere, og hvis ikke så er den klar.

      Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] at de er kedelige eller halv tørre. Så nu har jeg prøvet at tage udgangspunkt i min yndlings chokoladekage (som også er super nem at bage) og så har jeg tilsat lidt “rigtig” chokolade. Og […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *