Rabarbersæsonen er altid et højdepunkt for mig, og da jeg for nogle uger siden smagte ingefærmarinerede rabarber for første gang var jeg helt solgt!! Det var fantastisk, så her følger min version, som har en del mere ingefær, men når man nu kan kombinere flere favoritter til noget så lækkert, så skal den jo have hele armen.
Smagen af ingefærmarinerede rabarber er skøn, da du først smager rabarberens syrlighed og sødme efterfuldt af ingefærens skarphed og delikate smag. Jeg mener de kan bruges som tilbehør til mange ting! Da jeg smagte dem for et par uger siden var det som tilbehør til en panna cotta, og mit umiddelbare serveringsforslag vil være på skyr med müsli, virkelig en perfekt start på dagen.
20 minutter + 1 dag i køleskab
—
- 500 g. rabarber
- 4 dl. vand
- 100 g. sukker
- 50 g. Ingefær
Sådan gør du:
Snit rabarberne i små bidder og fordel dem op i 2 glas. Det er vigtigt at du skolder glassene inden i kogene vand, så de er helt sterile.
Kog en sirup af 4 dl. vand, med revet ingefær og sukker. Kog op og lad det koge i ca. 10-15 minutter. Sigt siruppen igennem en sigte og hæld det over rabarberne med det samme. Sæt låg på med det samme og lad dem køle lidt af inden de sættes på køl. Efter 1 dags tid i køleskab er de klar til at spise.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!