Chokolade Pavlova

Denne dessert, er lækker, nem og et hit hver eneste gang. Og man kan jo selv bestemme hvilke frugt man har lyst til at bruge. Men vi elsker begge jordbær og passionsfrugt. Så denne kombination af frugt og chokolade er fuldstændig himmelsk for os.


4-6 personer
1 time og 15  minutter

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 1,5 spsk kakao
  • 0,5 tsk balsamico
  • 50 g mørk chokolade, finthakket

Creme:

  • 250 ml piskefløde
  • 1,5 tsk vaniljesukker

Pynt / Frugt:

  • 3-4 Passionfrugter
  • 1 bakke jordbær

Forvarm ovnen til 180 grader. Dæk en bageplade med bagepapir.

Pisk æggehviderne helt stive. Pisk sukkeret i, 1 spsk. ad gangen. Hæld balsamicoen i, si kakaoen, og tilsæt chokoladen. Vend det hele forsigtigt sammen, til massen er jævn. Fordel massen på en bageplade i en stor cirkel, ca. 23 cm i diameter.

Chokolade Pavlova

Stil marengsen i ovnen og skru ned til 150 grader. Den bages ca. 45 min til 1 time. Kanten og siden skal være sprød, og toppen skal være tør, men man skal kunne fornemme det bløde og seje indre, når man trykker let på toppen med en finger.

Den afkølede bund tages forsigtigt af bagepapiret og sættes på et fad. Pisk piskefløden til flødeskum og vend vaniljesukkeret i og dæk bunden med det. Fordel jordbærrene og passionsfrugtkødet oven på.

Chokolade Pavlova

Mmmm jordbær og passionsfrugt, kombinationen er perfekt, surt og sødt, dansk og eksotisk, alt på en gang.

Chokolade Pavlova

6 replies
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia siger:

      Hej Nanna, den er til 4-6 personer. Den er ikke så tung så man kommer hurtigt til at spise 2 stykker.

      Svar
  1. Nanna
    Nanna siger:

    Skal ovnen være på over/under varme eller varmluft? Jeg har kun over/under nemlig.. Og er det nødvendigt med balsamico? :)

    Svar
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia siger:

      Hej igen, den skal bare bages i almindelig ovn (ikke varmluft) Vi har bagt den både med og uden balsamico og det kan man sagtens.

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *