Denne dessert, er lækker, nem og et hit hver eneste gang. Og man kan jo selv bestemme hvilke frugt man har lyst til at bruge. Men vi elsker begge jordbær og passionsfrugt. Så denne kombination af frugt og chokolade er fuldstændig himmelsk for os.
1 time og 15 minutter
—
Marengs:
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 1,5 spsk kakao
- 0,5 tsk balsamico
- 50 g mørk chokolade, finthakket
Creme:
- 250 ml piskefløde
- 1,5 tsk vaniljesukker
Pynt / Frugt:
- 3-4 Passionfrugter
- 1 bakke jordbær
Forvarm ovnen til 180 grader. Dæk en bageplade med bagepapir.
Pisk æggehviderne helt stive. Pisk sukkeret i, 1 spsk. ad gangen. Hæld balsamicoen i, si kakaoen, og tilsæt chokoladen. Vend det hele forsigtigt sammen, til massen er jævn. Fordel massen på en bageplade i en stor cirkel, ca. 23 cm i diameter.
Stil marengsen i ovnen og skru ned til 150 grader. Den bages ca. 45 min til 1 time. Kanten og siden skal være sprød, og toppen skal være tør, men man skal kunne fornemme det bløde og seje indre, når man trykker let på toppen med en finger.
Den afkølede bund tages forsigtigt af bagepapiret og sættes på et fad. Pisk piskefløden til flødeskum og vend vaniljesukkeret i og dæk bunden med det. Fordel jordbærrene og passionsfrugtkødet oven på.
Mmmm jordbær og passionsfrugt, kombinationen er perfekt, surt og sødt, dansk og eksotisk, alt på en gang.
Kager med marengs er vist altid et hit! I hvert fald hos mig!
Også hos os – det er en sikker succes.
Hvor mange personer er den til ca.? :)
Hej Nanna, den er til 4-6 personer. Den er ikke så tung så man kommer hurtigt til at spise 2 stykker.
Skal ovnen være på over/under varme eller varmluft? Jeg har kun over/under nemlig.. Og er det nødvendigt med balsamico? :)
Hej igen, den skal bare bages i almindelig ovn (ikke varmluft) Vi har bagt den både med og uden balsamico og det kan man sagtens.