De her cupcakes er gudeskønne og med lidt kreativitet kan de også blive super fine at se på.
45 minutter
—
Cupcakes:
- 300 g. hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 150 g. rørsukker
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2,25 dl. mælk
- 50 g. smeltet smør
- 100 g. hindbær
- 75 g. hvid chokolade
Glasur:
- 50 g. blødt smør
- 50 g. philadelphia ost
- 1 æggehvide
- 2,5 dl. flormelis
- 3 tsk. knuste frysetørrede hindbær
Mel og bagepulver sigtes i en skål og heri røres også rørsukkeret. Slå ægget ud i en anden skål og pisk det med vanilje, mælk og smeltet smør. Rør de våde ingredienser op i melblandingen, og til sidst røres hakket hvid chokolade og hindbær op i dejen. Vend kun hindbærene forsigtigt i dejen, da de ellers bliver most.
Hæld dejen op i muffinsforme og bag ved 200 grader i oven i 20 minutter.
Glasur og pynt:
Glasuren laves af lige dele blødt smør og philadelphia ost, blandet med 1 æggehvide, det røres med el-pisker til en jævn masse, dernæst sigtes flomelis i, og røres til den ønskede konsistens. Nu har man en lækker cremet glasur, som kan tilsættes smag og evt. farve. Da det er hindbær cupcakes, har vi tilsat knuste frysetørrede hindbær – det giver både en lækker smag og fin lyserød farve. Foruden glasuren har vi også lavet små grønne blade af marcipan tilsat grøn farve + et hindbær til pynt på toppen.
Hvis man ikke har marcipan og ekstra hindbær kan man også nøjes med at være kreativ med en sprøjtepose for glasuren har netop en konsistens som man kan arbejde med.
Trackbacks & Pingbacks
[…] sød. Derfor tog jeg udgangspunkt i en smør-creme som Mia og jeg i sin tid lavede til nogle hindbær-cupcakes – fordelen ved den frosting er nemlig også, at æggehviderne får den til at stivne og give […]
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!