Roulade er undervurderet! Især hjemmebagt roulade! Jeg har nok også lidt svært ved at blive super begejstret for den der sløje roulade nede i supermarkedet, men når den er hjemmebagt og helt frisk så er det altså en helt fantastisk ting. Og så tager det ikke lang tid + ingredienserne er noget man ofte har i huset. Så det er den perfekte eftermiddagskage hvis man lige bliver lidt lækkersulten.
Og hvis det nu skal være lidt mere festligt så kan man som jeg har gjort her gå all in på flødeskum, krymmel og kirsebær på toppen.
25-30 minutter
—
- 2 æg
- 100 g sukker
- 1 spsk vand
- 75 g mel
- 1 tsk bagepulver
- Syltetøj evt. Rabarbermarmelade
Start med at tænde ovnen på 275 grader.
Pisk æg, sukker og vand godt, derefter sigtes mel og bagepulver i. Dejen fordeles på et stykke bagepapir i en bradepande og bages ved 275 grader i ca. 5 min eller til den er lysegul. Hold øje for det går stærkt.
Vend straks ud på et sukkerdrysset papir. Smøres jævnt med et tyndt lag syltetøj og rulles straks.
Her brugte jeg alm. hindbærsyltetøj fra supermarkedet, men jeg har tidligere lavet rouladen med hjemmelavet rabarbermarmelade og det kan virkelig også anbefales.
Opbevares i en tæt bøtte når den er kølet af – hvis der altså er noget tilbage ;)
Mums, hvor ser det bare lækkert ud og indbydende ud! Det skal klart afprøves næste gang der kommer gæster i huset :-)
Knus Sundesager.dk