kokosmakroner med æble

Kokosmakroner er virkelig nemt at lave, og når man først spiser en friskbagt kokosmakron. Kan man slet ikke forstå hvordan supermarkedet kan sælge sådan nogle tørre og kedelige kokosmakroner.

Jeg har lige fået en masse dejlige røde æbler og de skulle jo også lige i spil nu, hvor det er den sæson, så derfor har jeg tilsat 2 revet æbler. Det var ikke nogen dårlig ide… Det gør makronerne ekstra saftige, og jeg tror næsten at de kunne stå på køkkenbordet i en hel uge uden at blive kedelige. Men jeg er bange for, at det forsøg ikke bliver til så meget denne gang – for der er kun to tilbage og de forsvinder helt sikkert til aftenkaffen.


20 store
45-60 minutter

  • 1 spsk. smør
  • 120 g. sukker
  • 120 g. kokos
  • 2 æggehvider (= 30 g.)
  • 2 skrællede og revet æbler
  • 6 spsk. mandelmel
  • evt. mørk chokolade

Kom smør og i en tykbundet gryde og lad det smelte, tilsæt sukker og rør til det bliver en fin gul masse, tilsæt kokos og æggehvider og rør blandingen godt. Det skal varmes men må endelig ikke “koge”. Skræl 2 æbler og riv dem. Tag gryden af blusset og rør revet æble i, tilsæt 6 spsk. mandelmel for at give kokosmassen en god konsistens (ikke for våde).

Lav derefter toppe på en bageplade og bag dem ved 200 grader i 15-20 min., midt i ovnen. Bagetiden afhænger af størrelsen – mine blev forholdsvis store og fik derfor 20 min.

Tip: Bunden af kokosmakronerne kan evt. dyppes i mørk smeltet chokolade – jeg synes dog ikke altid det er nødvendigt, men meget klassisk.

 

6 replies
    • Gitte
      Gitte siger:

      Hej Michelle, Et alternativ kunne være almindelig mel. Det har jeg set brugt i flere kokosmakron-opskrifter. Jeg elsker bare mandelmel, da det giver dem en lidt mere nøddeagtig smag. Årsagen til at (mandel)melet er nødvendigt er at der er en del væde i æblerne, så uden mel bliver dejen for våd.

      Svar
  1. Jette
    Jette siger:

    Nøj, de ser gode ud. Dem må jeg prøve at lave, frøken Gitte. For øvrigt, så har du/I lagt så mange lækre opskrifter op, siden jeg var her sidst. Må i køkkenet og afprøve. Snart.

    Svar
    • Gitte
      Gitte siger:

      Hej Anja, Jeg fulgte en gammel opskrift på “almindelige” kokosmarkroner, og tilsatte selv æbler og mandelmel. Så der var egentlig ikke så mange tanker bag det – kun at det stod der i den opskrift jeg tog udgangspunkt i. Men næste gang kunne det da godt være det skulle prøves med hele æg.

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *