Vi spiser ofte burgere, eller bare en bolle med ost og disse boller er simplethen så nemme og hurtige at bage at det sagtens er noget man helt impulsivt kan springe ud i. Burgerbollerne skal ikke hæve og ovnen skal ikke først varmes op, så det skære lynhurtigt al vente- og hævetiden fra.
30-40 minutter
—
- 50 g. smør
- 50 g. gær
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. sukker
- 1/2 dl. lunket vand
- 2 dl. mælk
- 400 g. mel
- 1 æg
- 1 håndfuld havregryn
Start med at puttet gæret i en stor skål. Hæld lunket vand, salt og sukker over gæren, og rør det ud, imens smelter du smøret ved svag varme. Rør mælken og det smeltede smør i gæren, og tilsæt melet.
Ælt dejen og form bollerne, dejen rækker enten til 16 små eller 8 store burgerboller når jeg former dem. Pensel burgerbollerne med et æg og drys med finthakkede havregryn. (Alternativt kan du selvfølgelig også drysse sesamfrø på eller andre små kerner)
Stilles på midterste rille i en kold ovn ved 225 grader. Små boller bages i ca. 15 min og store i 20 min. Hold øje med dem.
Alternativ:
GROVE BURGERBOLLER
Ind i mellem bager jeg bollerne i en lidt mere grov version, hvor jeg erstatter 200 g. hvedemel med 200 g. groft rugmel.
Det gør bollerne meget velegnede til en lidt sundere burger eller f.eks. en lækker sandwich med mozzarella, tomat og pesto.
Serveringsforslag:
HJORTEBURGER
Hvis du kender en jæger eller en slagter der har vildt, så skulle du prøve en hjorteburger – det er egentlig helt samme fremgangsmåde som med en almindelig burger, bare med hakket hjort. Men den smager bare af meget mere og mætter meget mere end almindeligt oksekød. Et super lækkert alternativt.
De er så nemme og fantastiske lækker
De bliver en vane bagning!!!