Tirsdag d. 9. Februar er det pandekagedag – og endnu en gang en godt undskyldning for at bage og spise en masse af pandekager. Jubii.
Jeg har lige været tilbage i blogarkivet og kan se at det nu er 5 gang jeg ligger en opskrift omkring pandekagedag – hvilket nok gør det til en af de mest trofaste højtider her på bloggen.
45 minutter
—
Pandekager:
- 1 æg
- 3 dl. mælk
- 1/2 spsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 2,5 dl. mel
- 2 spsk. Kakao
- 25-50 g. smør
Bananasplit:
- Bananer
- Flødeskum
- Vanilleis
- Smeltet chokolade
- Hakkede pistacienødder
Start med at lave pandekagerne – de kan evt. laves på forhånd så du bare skal varme dem op inden desserten skal anrettes.
Jeg hælder altid fedtstoffet op i pandekagerne så start med at smelte smørret ved svag varme på en pande. Mens det smelter piskes ægget med sukker, salt og mælk, tilsæt mel og kakao. Når dejen er klar piskes det smeltede smør i som det sidste. Steg pandekagerne tynde på en pande ved høj varme.
Jeg syntes det var lidt underligt at stå med en dej der lignede kakaomælk men de blev rigtig fine og duftede dejligt at kakao. Det er ikke lige så nemt at de hvornår de er færdige da de ikke bliver gyldne på samme måde, men hvis du er vandt til at bage pandekager så kan du sagtens se det alligevel
Nu til anretningen eller bananasplit-delen. De varme pandekager lægges på tallerkenen, oven på dem fordeles skriverne fra en lille banan og oven på bananskiverne kommer to kugler is + flødeskum. Øverst pyntes der med hakkede pistcienødder og smeltet chokolade eller hakket chololade. Serveres straks da de varme pandekager hurtigt smelter isen.
Pandekagedagen hænger sammen med fasten, og ligger altid tirsdagen efter fastelavn. I modsætning til mange andre “mad-dage” kan pandekagedagen faktisk spores mange hundrede år tilbage. Dagen kaldes også for hvide tirsdag da man spiste hvide fødevarer som mel og mælk. Så derfor er pandekager jo oplagt.
Uhm, nem og lækker opskrift! Den må jeg prøve! :)