fastelavnssnegle-fastelavnsboller

I år blev fastelavnsbollerne til kanelsnegle – det er jo hvad der kan ske – men med ligeså festlig pyntning så er der vist igen der ligger mærke til forskellen.

Jeg er meget glad for kanelsengle især de hjemmebagte, og det er alt for sjældent de bliver bagt i mit køkken så jeg tænkte at fastelavn kunne være en fin anledning.


ca. 20 stk
1 time

Dej:

  • 50 g. smør
  • 1,5 dl. mælk
  • 25 g. gær
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 5. dl. Mel

Fyld:

  • 50 g. blødt smør
  • 1/2 dl. sukker
  • 1/2 spsk. Kanel

+ Flormelis og krymmel


Start med at smelte smørret ved svag varme i en lille gryde. Når det er smeltet røres mælken i og det hele hældes over i en skål, hvor gæren smuldres i og røres helt ud. Tilsæt sukker, salt og mel og saml dejen ved at ælte den godt.

Tænd ovnen på 200 grader og rør fyldet sammen i en skål.

Rul dejen tyndt ud på bordet så den ca. måler 25 cm x 50 cm. Smør fyldet tyndt på og rul dejen sammen på langs.

Skær skiver i ca. 1,5-2 cm tykkelse ( ca. 20 skiver) sæt dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem til hævning i 20 minutter.

Bag sneglene i oven i 12-15 min.

Jeg synes både med kanelsnegle og boller at de smager bedst når de er helt friske. Så skynd dig at lave noget glasur så snart de er kølet af, og spis dem med det samme.

fastelavnsboller2016

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *