For godt et år siden skulle min kæreste have kage med på arbejde – og han arbejder på Carlsberg, så jeg kastede mig selvfølgelig ud i noget med øl. Men det var langt fra en dårlig ide, for nu er denne kage blevet en favorit.
Konsistensen er helt perfekt, den er luftigt og fugtig – og smagen er fyldig. Den første gang jeg bagte den lavede jeg den som en fin rund kage, som kan ses på billedet herover. Men faktisk har jeg flere gange lavet den som cupcakes, for så er bagetiden lidt kortere, og den er lige så stort et hit.
1 time og 15 min. + 15 min. når den er kølet af
—
Kage:
- 2,5 dl. Jacobsen Porter
- 250 g. smør
- 75 g. kakaopulver
- 200 g. rørsukker
- 200 g. sukker
- 175 g. Creme Frais 38%
- 2 æg
- 1/2 vaniljestang
- 275 g. mel
- 1,5 tsk. natron
Glasur:
- 150 g. Philadelphia ost (ikke light)
- 150 g. flormelis
Start med at tænde oven på 180 grader.
Kom Porter og smør i en gryde over svag varme. Skær evt. smørret i lidt mindre stykker så går det lidt nemmere. Mens smørret smelter vejes og blandes rørsukker, sukker og kakao i en skål. I en anden skål piskes creme frais, æg og vanilje. Og i en tredje større skål mixes mel og natron.
Når smørret er helt smeltet piskes sukker og kakaoen sammen med porter og smør i gryden. Herefter piskes det sammen med æg og creme frais.
Endeligt piskes den flydende masse i gryden op skålen med melet. Når dejen er rørt jævnt ud fordeles den enten i 30 cupcakeforme eller den hældes i en springform.
Bagetid – kage: 45 min.
Bagetid – cupcakes: 25 min.
Når kagen er kølet helt af laves glasuren, vej flormelissen af og sigt den ned i flødeosten. Pisk det hele til en lækker creme, og fordel den på kagen.
—
Bemærk: Sæt ikke kagen i køleskabet. Jeg gjorde det en enkelt gang, og den satte sig meget, og konsistensen blev helt hård og kedelig. Opbevar den derimod i en kagedåse, plastikbøtte eller lign.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!