Lakridskage

I dag var det Gittes tur til at have kage med på arbejde, så ugens helt store projekt har været at finde ud af hvilken kage det skulle være. Gitte og Trine arbejder sammen, og kagetorsdag er ugens højdepunkt, så det var vigtigt at det blev en god kage. Og lakridskage lyder jo bare helt fantastisk, så det måtte være den der skulle afprøves. Da den er lidt kompakt i det, blev der også lige lavet en liter is som tilbehør, og når solen skinner må man gerne spise is.


8-10 personer
ca. 1 time


  • 150 g. hvid chokolade
  • 150 g. smør
  • 3 æg
  • 150 g. rørsukker
  • 2 spsk. lakridspulver
  • 1 tsk. lakridssirup
  • 100 g. mandelmel

Smelt hvid chokolade og smør, og sæt det til afkøling. Mens det køler lidt af røres æg, rørsukker, lakridspulver og lidt lakridssirup, hvis man har det, godt sammen. Chokolade/smør-blandingen røres sammen med æggeblandingen, og tilsidst vendes mandelmelet i dejen.

Hæld dejen op i en springform eller lille bradepande (Gitte skulle bruge en masse kage så det blev en bradepande og en dobbelt portion.) Bages ved 175 grader i 40-45 min. (kan også bages ved varmluft på 165 grader)

Den er virkelig nem at bage og smager fantastisk, og ekstra godt hvis den serveres med hjemmelavet is og hindbær.

2 replies
  1. Marian
    Marian siger:

    Ohhh det lyder jo så godt med lakridskage. Jeg har lige købt den fineste øko-mandlemel og har altid lakridsrodspulver i skabet. Mangler vist bare siruppen for at kunne bikse denne hapser sammen! Tak for inspirationen! Og ja, kage er sgu da et højdepunkt….

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] gang er den lavet med vanille og virkelig holdt enkel, da den skal bruges som tilbehør til en lakridskage, men den kan tilsættes stort set alt, tidligere har den været lavet den med nelliker og med […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *