I dag var det Gittes tur til at have kage med på arbejde, så ugens helt store projekt har været at finde ud af hvilken kage det skulle være. Gitte og Trine arbejder sammen, og kagetorsdag er ugens højdepunkt, så det var vigtigt at det blev en god kage. Og lakridskage lyder jo bare helt fantastisk, så det måtte være den der skulle afprøves. Da den er lidt kompakt i det, blev der også lige lavet en liter is som tilbehør, og når solen skinner må man gerne spise is.
ca. 1 time
—
- 150 g. hvid chokolade
- 150 g. smør
- 3 æg
- 150 g. rørsukker
- 2 spsk. lakridspulver
- 1 tsk. lakridssirup
- 100 g. mandelmel
Smelt hvid chokolade og smør, og sæt det til afkøling. Mens det køler lidt af røres æg, rørsukker, lakridspulver og lidt lakridssirup, hvis man har det, godt sammen. Chokolade/smør-blandingen røres sammen med æggeblandingen, og tilsidst vendes mandelmelet i dejen.
Hæld dejen op i en springform eller lille bradepande (Gitte skulle bruge en masse kage så det blev en bradepande og en dobbelt portion.) Bages ved 175 grader i 40-45 min. (kan også bages ved varmluft på 165 grader)
Den er virkelig nem at bage og smager fantastisk, og ekstra godt hvis den serveres med hjemmelavet is og hindbær.
Ohhh det lyder jo så godt med lakridskage. Jeg har lige købt den fineste øko-mandlemel og har altid lakridsrodspulver i skabet. Mangler vist bare siruppen for at kunne bikse denne hapser sammen! Tak for inspirationen! Og ja, kage er sgu da et højdepunkt….