Der er ikke noget som suppe, når vinden river og rusker udenfor. Derfor lavede vi den anden dag vores egen hønsekødssuppe.
3,5 timer
—
- 1 hel kylling (+ evt kraftben)
- 3 liter vand (ca!)
- 5 porrer
- 4 gulerødder
- 4 pastinakker
- 2 løg
- 1/2 knoldselleri
- 3 laubærblade
- 10 hele peberkorn
- Frisk timian
- Persille
- 1 spsk salt
- Kød- og melboller.
- Serveres med brød
Rens kyllingen og kom den i en STOR gryde (eventuelt sammen med kraftben). Kom vand over, så det dækker kyllingen helt og kog dette op (vi har ikke selv en gryde, der er stor nok og deler derfor kyllingen i to og laver to ens gryder med suppe). Skum suppen for urenheder jævnligt.
Alle dine krydderier (laubærblade, peber, timian og persille) kommer du i en thepose og binder en knude.
Grøntsagerne skæres ud. Skær 2/3 af dem groft, men skær også nogle fint og læg disse til side, så de først kommer i suppen til allersidst og forbliver sprøde.
Kom nu din krydderipose og de groft skårede grøntsager i suppen og lad den stå og simre i ca 3 timer. Tilføj vand undervejs om nødvendigt og skum den for urenheder med jævne mellemrum.
Når den er færdig tages kyllingen op, pilles og skæres ud (er der kraftben i tages disse op og smides væk). Derudover fiskes krydderiposen op og smides ud.
OBS! er der mange urenheder i suppen kan du sigte den gennem et klæde eller bare skumme den for fedt og disse urenheder direkte i gryden – det plejer vi bare at gøre.
Kyllingen kommes tilbage i suppen sammen med de fintskårne grøntsager og kød- samt melboller. Nu skal suppen bare lige koge ti minutter og så er den serveringsklar.
Herligt med en lækker hønsekødssuppe. Man kan også bruge halvdelen til en fond til senere brug :-).
Fed blog i har.
/Søren