Verdens nemmeste hjemmelavede is

Kender du det med at man ikke lige har en ismaskine? Det gør vi. Men i virkeligheden behøver man ikke en ismaskine, man skal bare have denne super simple opskrift. Den eneste ulempe er, at man skal bruge 3 skåle, men hvis man har en opvaskemaskine er det jo intet problem.


ca. 1 liter
20 min + et par timer i fryseren


  • 4 æggehvider
  • 2 dl. piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 1 dl. sukker
  • ½ vanillestang

Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Dernæst piskes æggeblommer, sukker og vanille luftigt og skummende i en stor trejde skål. Nu vendes først flødeskummen forsigtigt op i æggesnapsen og derefter æggehviderne, også forsigtigt – så det ikke klasker sammen. Så hældes det op i en bøtte og ind i fryseren med det. Frysetiden kan afhænge lidt af bøttens format og af din fryser men det er en god ide at lave det dagen i forvejen.

Et lille tip når man bruger vanillestang i en dessert, hvor der også skal bruges sukker, er at man tager noget af sukkeret der allerede er målt op og bruger til at blande op med vanillekornene, på den måde undgår man at tilsætte ekstra sukker, og at det bliver alt for sødt.

Denne gang er den lavet med vanille og virkelig holdt enkel, da den skal bruges som tilbehør til en lakridskage, men den kan tilsættes stort set alt, tidligere har den været lavet den med nelliker og med triple chocolate (så skal man dog spare på sukkeret, for den blive meget sød), og i nærmeste fremtid skal der eksperimenteres med hindbær, rabarber og lakrids.

4 replies
  1. Marian
    Marian siger:

    Jeg har en ismaskine, men jeg bruger den aldrig – den er kæmpestor og kræver en stor fryser. Jeg har kun een gang før lavet is (lakrids og chokolade. Uhmn), men med sol og jeres fifs er jeg da überfristet igen… især når i nævner kombinationen med rabarber! Fik fornyligt en fantastisk rabarbersorbet på restaurant støberiet…. himmelsk!

    Svar
  2. Peter
    Peter siger:

    Det ser rigtigt lækkert ud og et flot resultat uden ismaskine.

    @Marian, du kan også få ismaskiner med indbygget kompressor, så slipper man for at de fylder i fryseren. De koster dog lidt mere end de modeller der skal i fryseren først.

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] være den der skulle afprøves. Da den er lidt kompakt i det, blev der også lige lavet en liter is som tilbehør, og når solen skinner må man gerne spise […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *