Det er juletid og småkagetid – jeg ved egentlig ikke helt, hvorfor man ikke rigtig kan bage småkager på andre tider af året, men sådan er det måske bare. Om ikke andet, så er der i hvert fald gang i småkagerne i mit køkken her op til jul. Disse mandel-småkager er super lækre – de indeholder meget lidt sukker og masser af mandler, så de er ikke så søde som småkager ellers tit er.
45 minutter
—
- 50 g. blødt smør
- 75 g. sukker
- 1 æg
- 5 dl. mel
- 200 g. hakkede mandler
Start med at hakke mandlerne så de er klar. Rør smørret og sukkeret til en jævn lys masse. Tilsæt ægget og rør godt. Bland skiftevis mel og mandler i, og nu er der ikke andet for, end at stikke hænderne ned i dejen og samle den med håndkraft til 2 klumper, som formes til 2 pølser, der derefter pakkes i køkkenfilm, og lægges på køl i 1 time.
Dejen tages ud og skæres i tynde skriver (nemmest med en skarp kniv), som bages i ovnen ved 200 grader i ca. 9-11 min. til de lige begynder at blive lidt gyldne.
Det er sommer for mig lige nu og jeg ledte efter lige præcis denne opskrift min mor og jeg bagte dem til jul og kunne kun huske at de var gode :)
De skal med som knas til mit hjemmelavede isparadis fødselsdags fest ????