Vil du give dit immunforsvar et boost så du klarer dig igennem resten af vinteren og foråret uden snot og influenza, så har du opskriften her. Og så smager det også godt, hvis man altså er til ingefær – ellers kan det godt være svært. For det er en rigtig god kraftig ingefær te/drik.
2-3 store glas
30 minutter
—
- 1 l. vand
- 50 g. revet ingefærd
- 3 stk. lime
- Rørsukker
Man tager frisk ingefær, som skrælles og rives fint på et rivejern, den sidste lille knold, som vi ikke kunne rive uden at miste fingrene skar vi i tynde skiver, det giver jo alt sammen smag. Derefter pressede vi saften af 3 limefrugter. Begge dele hældes op i en gryde med 1 liter vand sammen med 3 spsk. rørsukker. Det skal koge i 20-30 minutter. Derefter serves det straks dejligt varmt. Hvorvidt man vil si det gennem en fin sigte eller om man godt kan lide at der er små stykker ingefær i, er lidt en smagssag, men det er en god ide at servere det med en skive lime til pynt og lidt rørsukker ved siden af, så man kan smage det lidt til, for den kan godt være lidt stærk i smagen, hvis man ikke er hardcore ingefærsspiser.
Hvis man kommer til at lave for meget, kan man også sætte det på køl og drikke det som en kold lemonade senere eller dagen efter.
En kold version af denne laves med:
– danskvand m. citrus smag
– revet ingefær
– lime saft
– sukker/ sødemiddel
Saften fra 1-2 lime blandes med revet ingefær, efter smag, 1-2 dråber sødemiddel eller et par tsk. sukker og danskvand. Sødemiddel er udemærket da det bliver opløst med det samme.
Smager også glimrende bare med lime saft, som det drikkes i Indien til indisk mad, Mums!
Tilføjer man mynte og isterninger har man en virgin mojito…