pulledpork1


What’s the fuzz all about!?!

Spørgsmålet har vi stillet os selv, efter at have set pulled pork blive tilberedt på tv, og blogs ret mange gange det seneste års tid. Vi satte os derfor for at lave det forleden dag, og vi forstår nu fuzz’en :)

Vi satte os for at lave BBQ udgaven, og så nyde det i en sandwich med hjemmelavet coleslaw og BBQ sauce til.

Vi lagde ud med at lave en BBQ sauce på slum. Vi har i ingredienslisten lavet cirka mål, men vi var for opslugt af vores søgen efter den perfekte smag, så vi glemte at notere alt – SORRY!! Prøv jer frem, så rammer I også den perfekte smag til jeres smagsløg. Vi hakkede løg og chili meget fint, og begyndte derefter at tilsætte de våde ingredienser.


4 personer
1 time / 8 timer med ovnstegning

  • 1 kg nakkefilet

BBQ Sauce:

  • 2 fed hvidløg
  • 2 chili (middelstyrke)
  • 2 dl ketchup
  • 2 spsk Worchestershire sauce
  • 2 spsk dijon sennep
  • 2 spsk soya
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk agavesirup
  • 2 tsk stærk paprika
  • Salt og Peber

Coleslaw:

  • 100 gr spidskål
  • 50 gr gulerødder
  • 2 forårsløg
  • ½ peberfrugt

Coleslaw dressing:

  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 spsk sukker
  • Salt og Peber

Sandwichboller


Da BBQ saucen var færdig, marinerede vi kødet med saucen i en frysepose i 1-1½ time i køleskabet. Vi tændte for ovnen på 110 grader, og lod den blive godt varm imens kødet blev marineret. Herefter tog vi kødet og lagde i en stegegryde med al BBQ saucen, og hældte ca. 2 dl vand til. Grydelåget på, og så skulle vi ”bare” vente 7½ time. Dog anbefales det, at man lige vender stegen efter cirka 3 timer. Kødet er færdigt, når du nemt kan skille det ad med to gafler, og midten af stegen ikke er rødlig – det er ret nemt at se.

Et lille tip herfra … lav det ikke om natten … hvert fald ikke hvis dit soveværelse er lige ved siden af køkkenet, og du gerne vil være fri for BBQ- og kødduft derinde … Og, hvis du vil være fri for at stå op kl. 03:00 om natten, for at vende stegen … det er bare af egen bitter erfaring :)

Coleslaw var ret ligetil. Snit kål, gulerødder, forårsløg og peberfrugt fint. Rør ingredienserne til dressingen, og bland det sammen. Vi synes det er godt, hvis den får lov til at trække 20-30 minutter inden man spiser.

BBQ saucen, der var tilbage efter stegningen, hældte vi over i en gryde, og lod den reducere over lavt blus i 30 minutters tid mens coleslawen blev lavet.

Til sidst varmede vi nogle grovboller, læssede op med BBQ sauce, coleslaw og pulled pork – For pokker, hvor var det godt!!!!

2 replies
    • Trine & Janus
      Trine & Janus siger:

      Hej Benedikte. Det kan virkelig godt anbefales – også til grill, hvis man er glad for at tænde op i den slags.

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *