Vi lavede denne kompot, da vi begge elsker det søde og det sure. Og da vi havde noget oksefilet fra dagen før, som vi ville lave en sandwich af, med salat, tomat, agurk og selvfølgelig løgkompot og rigeligt af det. Men kompotten passer også rigtig godt til ost eller bare en god bøf.
10 personer
25 minutter
25 minutter
—
- 3 stk rødløg
- 3 stk løg
- 1/2dl sukker
- 2 spsk olivenolie
- 4 spsk rød balsamicoeddike
- Salt
- Peber
- 1 lille kvisk frisk rosmarin
Skræl og skyl løgene, skær dem i både. Svits løgene i olie i ca. 3 min. Kom sukkeret og rosmarin ved, lad det hele småsimre i ca. 10-15 min. Smages til med balsamicoeddike, salt og peber.
Tip: Man kan reducere sukkeret, hvis man ikke ønsker en sød komplot.
Den ser godt nok lækker ud. Kan man helt undlade sukkeret, i stedet for blot at reducere mængden?
Hej Karin,
Det kan du godt, men du skal jo huske at sukkeret karamellisere løgene. Vi har ikke prøvet uden sukker, men prøv dig frem:0)
hej.. kan jeg bruge denne løgkompot i en pirog sammen med en god pølse? jeg plejer at bage mine pirogger