løgkompot

Vi lavede denne kompot, da vi begge elsker det søde og det sure. Og da vi havde noget oksefilet fra dagen før, som vi ville lave en sandwich af, med salat, tomat, agurk og selvfølgelig løgkompot og rigeligt af det. Men kompotten passer også rigtig godt til ost eller bare en god bøf.


10 personer
25 minutter

  • 3 stk rødløg
  • 3 stk løg
  • 1/2dl sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk rød balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber
  • 1 lille kvisk frisk rosmarin

Skræl og skyl løgene, skær dem i både. Svits løgene i olie i ca. 3 min. Kom sukkeret og rosmarin ved, lad det hele småsimre i ca. 10-15 min. Smages til med balsamicoeddike, salt og peber.

Tip: Man kan reducere sukkeret, hvis man ikke ønsker en sød komplot.

løgkompot

3 replies
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia siger:

      Hej Karin,
      Det kan du godt, men du skal jo huske at sukkeret karamellisere løgene. Vi har ikke prøvet uden sukker, men prøv dig frem:0)

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *