Et lækkert alternativ til diverse “dipper” og dressinger. Brug den som dip til snacks ala gulerødder eller augurker i stave eller som her til ristede rugbrødschips. Eller brug den som “smørrelse” i en lækker sandwich med mozzarella eller som tilbehør til nye kartofler eller pasta.
10 minutter
—
- 200 g. Edamamebønner uden bælg
- 1 fed Hvidløg
- 1/4 tsk. Chilipulver
- 3 spsk. Oliven olie
- En håndfund frisk Basilikum
- Salt og Peber
Edamame bønner kan i de fleste større supermarkeder fåes som frost, både med og uden bælg – her er dem uden bælg at foretrække, ellers tager det nok lidt længere tid. Bønnerne tages direkte fra fryseren og hældes over i en skål, hvor bønnerne overhældes med kogene vand. Lad dem stå i ca. 1 minut. Hæld bønnerne og resten af ingredienserne over i en blender eller hakker, blend/hak og smag til med salt og peber.
Og så er det klar til at servere. I dag lavede jeg nogle lynhurtige rugbrødschips til – Skær rugbrødet i meget tynde skriver og lidt aflange stave. Rist det øverst i ovnen ved varmluft og 100 grader, i ca. 10 min – vendes ca. halvvejs. Man kan og så bruge en flad brødrister :)
Hvad er det for en blender du har? Og er den god? :)
Anne
Hej Anne,
Den er fra Siemens og jeg er super glad for den – den fylder ikke så meget og er super effektiv. Og så er den stadig stor nok til at man kan lave en ordentlig portion :)
Her er et link hvor du kan se den: http://www.imerco.dk/el/siemens-minihakker?id=100333920
Hej. Jeg vil gerne prøve denne puré. Kan jeg lave den dagen i forvejen, eller tror du den mister farven inden den skal spises?
VH Helle