Ærtepure

Denne lille nemme ærtepure er en sund, let og hurtig sommerpure, som kan spises til alt, og bruges som alternativ til dressinger og f.eks. sovs til pasta.


2-4 personer
10 minutter


  • 3 dl. ærter (frosne)
  • 2 tsk. citronsaft
  • 2 spsk. oliven olie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber

Blend alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Velbekomme – sværere behøver det jo ikke at være.

Tip: Hvis man bruger ærter direkte fra fryseren, kan den godt tåle at stå lidt, så den ikke er alt for kold.

I dag valgte vi at spise den i durum-wraps med falafel og salat – et dejlig let og frisk måltid.

4 replies
  1. Dorthe Lindgreen
    Dorthe Lindgreen siger:

    Hej Faldt netop over denne smukke sag. Hvorfor mon I bruger frosne ærter i ærtesæsonen, er der en særlig grund mon?

    Svar
    • Gitte
      Gitte siger:

      Hej Dorthe,

      Opskriften er ikke helt ny længere og jeg kan ikke helt huske om det var muligt at få friske ærter på det tidspunkt, men jeg tror umiddelbart at maj måned er lidt fortidligt til friske ærter, men nu hvor det næsten er højsæson ville jeg da helt klar også lave den med friske ærter :)

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *