edamame-pure

Et lækkert alternativ til diverse “dipper” og dressinger. Brug den som dip til snacks ala gulerødder eller augurker  i stave eller som her til ristede rugbrødschips. Eller brug den som “smørrelse” i en lækker sandwich med mozzarella eller som tilbehør til nye kartofler eller pasta.


2-4 personer
10 minutter

 • 200 g. Edamamebønner uden bælg
 • 1 fed Hvidløg
 • 1/4 tsk. Chilipulver
 • 3 spsk. Oliven olie
 • En håndfund frisk Basilikum
 • Salt og Peber

edamame-creme

Edamame bønner kan i de fleste større supermarkeder fåes som frost, både med og uden bælg – her er dem uden bælg at foretrække, ellers tager det nok lidt længere tid. Bønnerne tages direkte fra fryseren og hældes over i en skål, hvor bønnerne overhældes med kogene vand. Lad dem stå i ca. 1 minut. Hæld bønnerne og resten af ingredienserne over i en blender eller hakker, blend/hak og smag til med salt og peber.

Og så er det klar til at servere. I dag lavede jeg nogle lynhurtige rugbrødschips til – Skær rugbrødet i meget tynde skriver og lidt aflange stave. Rist det øverst i ovnen ved varmluft og 100 grader, i ca. 10 min – vendes ca. halvvejs. Man kan og så bruge en flad brødrister :)

edamamedip

4 replies
 1. Helle
  Helle siger:

  Hej. Jeg vil gerne prøve denne puré. Kan jeg lave den dagen i forvejen, eller tror du den mister farven inden den skal spises?
  VH Helle

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] lavede en lækker edamamepuré, og nu har jeg endelig fået købt bælgede edamamebønner, så den opskrift skal […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *