Asparges er (åbenbart) in lige nu – det er bare med at lave alt, hvad du kan med aparges. Eller, i hvert fald denne suppe.
Husk, at de hvide aparges skal skrælles (med en almindelig kartofelskræller), da selve skrællen er ret bitter. Og knæk herefter den sidste træagtige del af.
20 minutter
—
- 1 bundt hvide aparges
- 2 skalotteløg
- 1/2 l bouillon
- 1/2 spsk æbleeddike
- 1/2 dl creme fraiche
- Rapsolie til stegning
- 50 gr kogte perlebyg
- 1/2 spsk rygeost
- Purløg
- Salt & peber
Suppe
Skær dine skrællede og knækkede aparges i mindre stykker, men gem den øverste 1/3 med hovedet til din garniture.
Steg hakkede løg og de nederste 2/3 dele af dine asparges i lidt olie på panden. Hæld herefter bouillon over og lad det koge i ca 2 min. Det må ikke stå meget længere, da det giver dine aparges en ‘dåseagtig’ smag. Blend herefter suppen. og smag til med cremefraiche, salt og peber. Voila.
Garniture
Skær den øverste 1/3 af dine aparges på langs i tynde skiver (se billedet). Bland herefter med afkølet byg, rygeost og purløg.
Server suppen med lidt brød til.
Asparges er også bare dejligt til al sommermaden, lækker suppe.
Det er det nemlig :-) og så er de nogenlunde billige for tiden.