aspargessuppe_1

Asparges er (åbenbart) in lige nu – det er bare med at lave alt, hvad du kan med aparges. Eller, i hvert fald denne suppe.

Husk, at de hvide aparges skal skrælles (med en almindelig kartofelskræller), da selve skrællen er ret bitter. Og knæk herefter den sidste træagtige del af.


2 personer
20 minutter

  • 1 bundt hvide aparges
  • 2 skalotteløg
  • 1/2 l bouillon
  • 1/2 spsk æbleeddike
  • 1/2 dl creme fraiche
  • Rapsolie til stegning
  • 50 gr kogte perlebyg
  • 1/2 spsk rygeost
  • Purløg
  • Salt & peber

Suppe

Skær dine skrællede og knækkede aparges i mindre stykker, men gem den øverste 1/3 med hovedet til din garniture.

Steg hakkede løg og de nederste 2/3 dele af dine asparges i lidt olie på panden. Hæld herefter bouillon over og lad det koge i ca 2 min. Det må ikke stå meget længere, da det giver dine aparges en ‘dåseagtig’ smag. Blend herefter suppen. og smag til med cremefraiche, salt og peber. Voila.

 

Garniture
Skær den øverste 1/3 af dine aparges på langs i tynde skiver (se billedet). Bland herefter med afkølet byg, rygeost og purløg.

Server suppen med lidt brød til.

 


 

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *