rutebiler og kaffe

Rutebiler er en skøn retroting! Jeg har altid tænkt at hvis man skulle lave dem selv, så var det noget i stil med at lave marengs, og ingredienslisterne er også meget ens – men bort set fra det så er det helt modsat. Det handler nemlig ikke om at piske luftigt og heller ikke om at tørre længe i ovnen. Men derimod skal man lave en fast kugle og de skal kun bage i ca. 15 min, hvor de vokser sig luftige.


ca. 80-100 stk
ca. 1 time + 1 time i køleskab


  • 1 pk. flormelis
  • 2 æggehvider
  • 3 små spsk. kakao

 

Start med at tage 2 æggehvider og sigt så en hel pakke flormelis og 3 små spsk. kakao ned i lidt af gangen, rør indtil du har en fast sammenhængende kugle. Lig det i køleskabet en lille times tid.

Nu skal du så have den goe gamle kødhakker frem og så er det lidt ligesom med vanillekranse, du skal dog bruge den flade zigzag’ede form til at dreje dem ud igennem. Et lille tip er at klippe dem i stedet for at skære dem over med en kniv. Klip / skær dem i ca. 3 cm lange bider, sæt dem på en bageplade med bagepapir. Denne portion giver ca. 2 plader.

rutebiler kødhakker

Bag dem i ovnen ved ca. 160 grader. Da der kan være forskel på ovne og hvor varme de er, siger man at hvis rutebilerne vælter når de hæver inde i ovnen så er oven for varm og så skal man skrue lidt ned. De skal have ca. 15 min. Du kan nemt teste om de er klar ved at tage en af dem ud og prøve at knække den over hvis den er sprød og “tør” er de klar.

Lad dem køle af og server til en god kop kaffe. Opbevares i en kagedåse hvis der er nogen tilbage…

ruteblier færdige

Tak til Birte som var så sød at dele sin opskrift med mig og vise mig hvordan man gør sådan noget på sydfyn.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *