Halloween er lige rundt om hjørnet og det samme er efterårsferien, så derfor har jeg lave den her super nemme og lækre chokoladekage, og så bare pyntet den med masser af slik – og så har den også fået øjne, så den kan holde øjne med hvor mange stykker du spiser 👀

Selve Chokoladekagen er meget nem at lave og så smager den virkelig godt. Valget af slik og evt. øjne er op til dig. Jeg har set man kan købe øjne som krymmel eller kagepynt men her har jeg valgt at lave dem selv. Det syntes jeg var sjovere og så kunne de blive lige som jeg ønskede.


ca. 12 personer
1 time og 15 minutter + øjne 👀

Chokoladekage:

  • 500 g. sukker
  • 600 g. mel
  • 3 spsk kakao
  • 4 tsk natron
  • 175 smeltet smør
  • 1 l. kærnemælk

Glasur:

  • 175 g smeltet smør
  • 350 g flormelis
  • 3 spsk kakao.

Øjne: 

  • 1/2 tsk. æggehvider
  • 3-4 spsk florsukker
  • Lidt mørk chokolade 

+ Slik fx. Candy corn, KitKat og M&Ms


Da øjnene skal tørre starter vi med dem. Her har jeg brugt samme teknik som da jeg lavede “påskelam” for nogle år tilbage.

Jeg lavede faktisk øjnene dagen før. De er lavet af royal icing som er ret nemt at lave og som har den fordel af det tørre helt hårdt op. Tag en lille skål, med en halv tsk. æggehvide, sigt florsukker i lidt af gangen, ca. 3-4 spsk. til det bliver en sej masse.

Hæld glasuren op i et lille kræmmerhus af pergamentpapir eller hjørnet af en frysepose. Klip forsigtigt spisen af og sprøjt de runde kugler ud til øjne. Når de har stået lidt og fået en hård overflade smelter du lidt mørk chokolade som “males” på med en tandstik. Så skal de bare stå og tørre.

Jeg lavede nogen af dem lidt mere skeløjet og fjollede, og endte med at synes det var de sjoveste.

Til Chokoladekagen brugte jeg en springform på ca. 20 cm, men den var lidt lille, så endte med at lave cupcakes af resten af dejen. Men ellers kan man bruge en større springform på omkring 30 cm. eller en lille bradepande, for den behøver jo ikke at være rund.

Bland sukker, mel, kakao, natron sammen med det smeltet smør til en ensartet masse. Dernæst tilsættes kærnemælken og bland godt rundt til dejen er lind og uden klumper.

Smør formen, held dejen i og sæt kagen i ovnen på 200 grader i 45-55 min.

Glasur:
Flormelis, kakao og smeltet smør røres godt sammen i en skål og fordeles på den kolde kage. Kagen skal køles ned først, da glasuren indeholder en del smør, og derfor kan smelte og blive umulig at arbejde med.

Når glasuren er fordelt jævnt er det tid til det sjove, for nu skal der pyntes. Jeg brugte selvfølgelig de øjne som jeg selv havde lavet, og så lidt amerikansk inspireret slik, M&Ms, KitKat, Candy Corns og Reese’s peanutbutter cups. Ofte kan man finde amerikansk slik i Normal eller i en velassorteret bland selv slikbutik 🎃

Flere steder kan man også få Halloween inspirerede krymmel eller kagepynt, så på den måde kan man nemt supplere med lidt knogler og skelethoveder, alt efter hvad man måske allerede har eller hvad man kan finde på hylderne i supermarkedet.

Happy Halloween

 

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *