lakridsmandel

Jeg har en stor svaghed for lakrids og for mandler – og især for lakridsmandler! Så det er klart, at jeg også selv måtte prøve at producere nogen. Jeg startede med at søge på lidt forskellige opskrifter, og fandt hurtigt ud af, at der fandtes 2 slags – de usunde og de næsten sunde. Eller dem med chokolade overtræk og dem uden…

Så derfor måtte jeg jo give mig i kast med at teste begge dele. Ikke at den ene slags er bedre end den anden, men men … dem med chokolade er meget lækre, det skyldes nok tildels chokoladen, men også at der hænger lidt mere lakridspulver på. Så der er mere smag i dem.

Det var også de mest populære, og glasset var hurtigt tomt. Men mon ikke at der bliver lavet et glas mere inden jul.


1 glas af hver
20-30 minutter

Lakridsmandler med chokolade:

  • 100 g. mandler
  • 100 g. hvid chokolade
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 spsk. lakridspulver

Lakridsmandler (sunde)

  • 100 g. mandler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. lakridspulver

Lakridsmandler med chokolade:

Rist mandlerne på panden i 5-6 min. rør imen,s så de ikke brænder på. Lad dem køle af mens du smelter chokoladen. Bland flormelis og lakridspulver godt sammen. Dyp mandlerne i chokolade og så derefter i lakridspulveret. Lad dem køle helt ned evt. i køleskab. (billedet til venstre)

Lakridsmandler (sunde)

Rist mandlerne på panden i 3-4 min., rør imens, tilsæt 1 spsk. olivenolie og lad dem riste 2 minutter mere. Lad dem køle lidt af, og dyp/rul dem så i lakridspulveret. Jeg gjorde bare det at jeg puttede lakridspulveret og mandlerne i en frysepose og rystede godt.


 

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *