Vi kan godt lide selv at bage brød! Det er dejlig let, billigt og smager bare bedre, når det er hjemmebagt (og lunt). Disse pølsebrød er mere tunge, end dem du køber i supermarkedet, så kan du ikke lide dette, så brug mere hvedemel i stedet for rugmel og lav måske 15 brød i stedet for kun 10 stk.
4 personer
45 minutter
45 minutter
—
- 50 g gær
- 3 dl vand
- 1 æg
- 1/2 dl olivenolie
- 1 tsk salt
- 200 g rugmel
- Ca. 400 g hvedemel
- Mælk eller æg til at pensle med
Rør gæren ud i vandet og tilsæt herefter olie, æg og salt. Kom herefter rugmel i og hvedemel indtil det passer og dejen er lind.
Lad den hæve mindst en time.
Del dejen i 10 lige store dele og lav nogle lange, flade brød (de hæver nemlig op i ovnen). Fordel dem på to plader med bagepapir og pensel dem med mælk eller æg.
Herefter bages de i ovnen ved 210 grader i knap 15 minutter.
Og så er det bare at fylde pølsebrødet op!
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!