Gammeldags fastelavnsboller

Fastelavn er mit navn… og nu VIL vi have boller!


ca. 25 boller
2 timer

Dej:

  • 50 g. gær
  • 25 g. sukker
  • 1,25 dl. sødmælk
  • 375 g. smør
  • 2 æg
  • 10 g. kardemomme
  • 500 g. hvedemel

Marcipanmasse:

  • 125 g. smør
  • 125 g. sukker
  • 125 g. marcipan

Først røres mælk, gær og sukker sammen til gæren er opløst, derefter tilsættes smør, æg og kardemomme og tilsidst mel. Dejen æltes godt i 5 minutter – røremaskine anbefales. Den stilles køligt til hvile i ca. 15 min.  Imens dejen hviler laves marcipanmassen – det er vigtigt den bliver helt ensformig.

Så skal der rulles! Rul dejen ud i ca. 5 mm tykkelse, og skær små firkanter ud – ca. 12×12 cm. På hver firkant lægges en klat marcipanmasse og evt.  en lille skive nougat. Alle fire hjørner foldes til midten og “nives” så den er lukket tæt. Derefter stilles de på en bageplade med samlingen nedad. Et viskestykke lægges over og de stilles et lunt sted i 1 time. Når bollerne er færdige med at hæve pensles de med sødmælk, og bages ved 220 grader i 8-12 minutter.

Når bollerne er kølet af, er det tid til slå fantasien løs med glasur, krymmel og masser af farver.

Tip: Lav lidt råcreme (piskefløde og vaniljesukker) flæk fastelavnsbollerne og læg en klat råcreme ind i, så bliver de endnu mere fantastiske!

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] du vil have en helt traditionel fastelavnsbolle så klik her – dem lavede vi nemlig sidste […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *