Denne lakselasagne er verdens bedste! Bum! Det synes vi i hvert fald selv, men vi har måske heller ikke smagt dem alle.
45 minutter
—
- 4 laksefileter
- 1 pakke friske lasagneplader
- 1 god klump ingefær
- 1 aubergine
- 150 gr frosen spinat
- 1 glas dolmio bechamelsauce
- Lidt revet mozzarella
- Olivenolie
- Rasp
- Salt & peber
- 2 ds hakkede tomater
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stærk chili
- Muskatnød
- Frisk basilikum
Start med at skære din aubergine i skiver på langs (ca 3 mm tykke). Læg dem på en bageplade med bagepapir og kom olie og salt på. Smid dem ind i ovnen ca 10 minutter ved 100 grader (hold øje med dem – de skal blive bløde, men ikke brændte!).
Så er det igang med tomatsaucen. Halver dit løg og skær tynde “halv-ringe” og hak hvidløg og chili (tag endelig kernerne med!). Steg alt dette i olie og tilføj tomater, basilikum (mængden efter smag og behag men ca 5-10 blade) og lidt muskatnød. Lad det boble lidt.
Skær din laks i grove tern.
Skær ingefæren ud i små stave i stedet for at rive den – det smager fantastisk og er en god overraskelse, når man får en bid ind i munden med et lille stykke af dette.
Så er vi klar til at samle lasagnen i et stort fad med bagepapir i og stille den ind i en forvarmet ovn på 180 grader til osten er sprød – ca 30 minutter.
Rækkefølgen i fadet er altid lidt på gefühl, men kunne være således (se under billede):
Foreslået rækkefølge:
- Tomatsauce
- Auberginer
- Pasta
- Laks
- Ingefær
- Spinat
- Bechamel
- Pasta
- Tomatsauce
- Laks
- Pasta
- Bechamel
- Revet mozzarella
- Rasp
- Salt & peber
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!