Falafel er simpelthen noget vi begiver os ud i for sjældent!! Det er ret nemt at lave, det tager ikke lang tid og så smager det sindssygt lækkert.
45 minutter
—
Falafel:
- 200 gr kikærter (uden vand)
- 2-3 fed hvidløg
- 75 g tahin
- 1/2 løg
- 1/2 chili
- 1 æg
- 1 tsk hele korianderfrø
- 1 tsk hel spidskommen
- Stort bundt persille
- saft af ½ citron
- 1 spsk. salt
- Olie til stegning
Dressing:
- 2 dl skyr
- 1 lille bundt persille
- 1 lille bundt purløg
- 1 lille bundt rosmarin
- 1 tsk citronskal
Vi starter med at riste korianderfrø og spidskommen af på en tør pande i et minuts tid. Så ryger det i morteren, og bliver pulveriseret. Herefter tager vi alle ingredienserne, undtaget ægget, op i en skål og lader stavblenderen gøre arbejdet for os. Afhængigt af din stavblender, så kan det være en fordel at skære løget i mindre stykker. Når det er blendet godt sammen til en lind masse, så kan der smages på det. Er du tilfreds, så tilføjes ægget, og du giver det lidt med stavblenderen igen. Så er du ellers klar til at stege løs på panden med god olie på høj temperatur.
Dressingen som vi laver til er ret basal. Vi tager to dl skyr, en god håndfuld persille, purløg og rosmarin og skærer i passende størrelse. Vi kan godt li, at krydderurterne ikke er hakkede helt fint. Vi tilføjer lidt citronskal af den økologiske slags, og lader den trække mens vi steger falaflerne.
Vi har en let salat til, med blandet salatblade, tomater, frisk persille og mild chilifrugt. Vi kan også anbefale at bruge lidt frugt i såsom æble eller pomelo – det tilfører noget friskhed og sødme. Så bygger vi ellers pitaen op med lidt af det hele, og masser af den hjemmelavede chilisauce, som vi deler med jer på et senere tidspunkt.
Og selvom disse pitabrød ikke er hjemmelavet, så laver vi dem ofte selv – dette må vi vist også hellere dele en opskrift på.
God appetit!!
Det ser lækkert ud :) må jeg prøve en dag.
Bestemt! Lækkert og nemt at lave :-)
ahh I want to make this as one of my blogposts! so yum
http://www.thegloriarecord.blogspot.com
Do that! It’s really easy to make actually.