Denne opskrift på Tiramusi er så let, at alle kan finde ud af at lave det. Vi laver den selv lidt på gefühl med mængderne, men det skal der jo også være plads til. Og i stedet for at bruge lady fingers, bruger vi (ligesom Trines mor) mandelkager (“cantucci d’abruzzo alla mandorla” står der på pakken).
- 1/2 pakke mandelkager (eller lady fingers)
- 1 kop stærk kaffe med sukker
- 2 spsk sukker
- 1 spsk sherry (eller dessertvin)
- 1 vanillestang
- Mascarpone ost
- 1 appelsin
- Mørk, revet chokolade
Tag to små skåle og læg et godt, tæt lag med mandelkager i bunden. Herefter hælder du forsigtigt kaffe (med sukker) ud over, indtil kagerne ikke kan suge mere (pas på ikke at bruge for meget). Pres også gerne lidt appelsinsaft ud over dine mandelkager, mens de ligger her og suger.
Pisk herefter mascarpone med ca 2 spsk sukker, lidt sherry, vanille fra 1 vanillestang og noget appelsinsaft – pas på
med appelsinsaften, da den kan få din mascarpone til at skille.
Når det er pisket cremet, glat og lækkert lægges det oven på kagerne, når de også er helt færdige med at suge kaffe og appelsinsaft. Til sidst kan du pynte med noget revet chokolade og lidt appelsinskal. Smid dem i køleskabet et par timer og tag dem ud lige inden de skal spises. Voila.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!