Det er jo rimelig simpelt at lave humus, det smager lækkert og det kan bruges til det meste: Derfor burde vi også lave det noget mere!
Vi startede med at slå humus op på Google: Er det med to m’er eller ét – vi skal jo have en overskrift? Google er her det bedste (og værste) redskab: Den måde at stave det på, som flest benytter på nettet, må jo være den rigtige (?). Vi kan så berrette, at der er 12.2 mio hits på ‘humus’ og 13.2 mio hits på ‘hummus’. Ifølge ordbogen staves det dog på dansk med et m (RETTELSE: 2 m’er – jøsses). Så langt så godt.
5 minutter
—
- 1 ds kikærter
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 lille håndfuld frisk basilikum
- 1 tsk sød paprika
- Lidt salt
- Lidt mælk
Vi plejer at bruge en stavblender til at lave humus, og det er faktisk bare at blande det hele sammen og blende løs. Mælken bruger vi til at skabe den rigtige konsistens med, hvis vi synes, at den skal være ‘tyndere’. Smag til med salt og server.
Vi brugte det her til tapas, men det er også godt i madpandekager, til brødet, som en ‘dip’ til kød eller lignende.
Go crazy!
Uhm lækker humus og lækker 2 lys på et bord stemning! Dejlig inspiration, håber I får en dejlig aften!
Tak tak :-)
Lyder lækkert – men vil lige korrigere jer, når I nu har anstrengt jer så meget for at stave det rigtigt.
Kikærtemosen staves altså med to m’er. Når det staves med et m er det nemlig noget, der findes i jord. Og det er jo knap så lækkert ;)
Haha – hvor er det fedt, at vi staver det forkert, efter ALT det besvær og forklaring. Dumme net-ordbøger! ;-)