pangekagelagkagen

Tirsdag d. 17 feb. er pandekagedag, i mine øjne en dag man ikke skal undgå at fejre :) I år har jeg kastet mig ud i denne pandekagelagkage med citroncreme og blåbær. En lagkage med mange fine tynde lag.

pangekagedag


6-8 personer
2 timer

Pandekager:

  • 5 dl. Mel
  • ½ spsk. Sukker
  • ½ spsk. Salt
  • 6 dl. Mælk
  • 2 Æg
  • 50 g. smeltet smør

Citroncreme:

  • 1 pk. Philadelphia origial
  • 8 spsk. flormelis
  • Saften fra en ½ citron
  • Skal fra 2 øko citroner

ca. 200 g. Blåbær


Du starter med at laven en god portion pandekager, min kage har 18 lag, og opskriften på pandekager her giver ca. 20 pandekager – men det afhænger selvfølgelig lidt af hvor tykke de bliver lavet og hvor stor en pande man bruger. Min pande er ca. 20 cm.

Æg, salt, sukker, mælk og mel piskes til en tynd pandekagedej mens du smelter ca. 50 g. smør, som du til allersidst pisker med i dejen – på den måde undgår du at skulle bruge feststof på panden. Steg pandekagerne på fuld varme!

Når pandekagerne er klar stilles de på køl. Så laves citroncremen. Hæld en pakke Philadelphia ost ud i en skål og pisk den op med saften fra en halv citron og revet skal fra 2 økologiske citroner, tilsæt florsukker for at søde cremen.

pangekagelagkage in the making

Når pandekagerne er kølet af anrettes lagkagen på et fad, start med en pandekage i bunden, smør den med citroncremen læg en ny pandekage oven på, som også smøres  med citroncreme og forsæt sådan indtil der er ca. 1 spiseskefuld creme tilbage. Det skal bruges på den øverste pandekage, som også skal pyntes med blåbær. Stil kagen på køl indtil den skal serveres.

pandekagelagkage-pandekagedag

TIP: Selvom jeg her forsøger mig med en ske, så vil jeg nok anbefale kniv og gaffel hvis det skal lykkes at komme igennem den :)

2 replies
    • Gitte
      Gitte siger:

      Tusind tak Malene. Jeg elsker også pandekager og har gået med ideen i et stykke tid før end jeg helt fandt frem til hvordan det skulle være :)

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *