Vi fik lidt spontant gæster forleden, og det er jo altid hyggeligt. Det var dog omkring spisetid, og vi havde ikke fået handlet det store, så det var at finde den kreative impro-hat frem, så både vi og gæsterne kunne bespises … bum bum bum … hvad har vi i køleskabet? … Efter lidt søgen, stod der ingredienser på bordet til pizza, dog ingen gær til bunden. Heldigvis spottede vi en masse pitabrød, som vi havde tilbage fra falafel-retten forleden, og så var pita-pizzaen født :)
25 minutter
—
Tomatsauce:
- Olie
- 2 hvidløg
- 1 zitauerløg
- 1 chili
- 1 ds flåede tomater
- 1/2 tomatpure
- tørret oregano
- salt/peber
Fyld:
- 100 g gedeost
- 100 g gorgonzola
- 1 aubergine
- 4 portebello svampe
- 2 chilier
- 1 forårsløg
- Lomo (spansk pølse)
- 8 Pitabrød
Det er jo super simpelt. En god tomatsauce af olie, hvidløg, zitauerløg (det hedder de helt almindelige løg nemlig), chili, flåede tomater, tomatpure, tørret oregano og salt/peber blev lavet. Saucen blev smurt på pitabrødet, og vi gik så i gang med en vegetar version, og en med lomo. Vegetar udgaven var med gorgonzola, aubergine, portebello svampe, chili og forårsløg. Lomoudgaven var også med aubergine, portebello svampe, chili, forårsløg, men med gedeost og altså også lomo.
Vi gav dem cirka 10 minutter i ovnen ved 200 grader, og så var de lige i øjet.
Haha, hvor fedt lavet! Totalt loooove!
http://agoodiebag.blogspot.com/
:-)
Det er så dejligt nemt med pita-pizza – men siden min KitchenAid flyttede ind har det virkelig også været let at lave dejen selv af gode øko-mel med fuldkorn! Hjemmelavet pizza rocks!
Ja bestemt!! Og GID vi havde en KitchenAid – vi kan nemlig godt lide at lave vores egen dej: https://foodblogging.dk.linux79.unoeuro-server.com/?p=633 ;-)