Når man har en travl hverdag er det perfekt, at have nogle små hjemmelavede basis ting i køleskabet, som lynhurtigt kan give en masse smag og kraft til de hurtige hverdagsretter. Jeg har ofte et par glas hjemmelavet pesto stående og nu har jeg fundet en ny yndling. For som I måske kan se, så er der gået lidt chili-tema i mine indlæg.
Jeg bruger den bl.a. når jeg laver min hurtige aubergine og tomatsovs, det er en super nem måde at tilsætte masser af smag på.
20 minutter
—
- Chili
- 1 glas soltørrede tomater i olie
- 4 spsk. olie fra tomaterne
- 1 tsk. timian (tørret)
- 1 tsk. oregano (tørret)
- 2 håndfuld frisk basilikum
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk. hvidvinseddike
- Salt
Tomat / chilipasta minder lidt om pesto i fremgangsmåden, og er super nemt da alle ingredienserne blot skal blendes. Jeg valgte dog at hakke chilierne ekstra fint inden jeg blendede – bare for at være helt sikker på, at det bliver fordelt jævnt og man ikke risikere at få et stort stykke chili i en bid. Men det afhænger lidt af hvilken chili man bruger, hvis den er mild betyder det jo ikke så meget.
Ser rigtig lækkert ud!
Hvor længe kan sådan noget holde sig?
Jeg tror umiddelbart, at det kan holde sig en månedstid i køleskab. Men hvis man laver små glas og sikre sig, at de er helt rene så vil holdbarheden på et uåbnet glas være længere.
Hej! denne opskrift ser super lækker ud!
jeg tænkte på om man kan undlade hvidvinseddike? (da dette sjældent er noget jeg har stående)
Hej Brit,
Det tror jeg godt man kan. Du kan evt. erstatte det med f.eks. Balsamicoeddike eller blot give den lidt citronsaft for at få lidt syrlighed i.
hej Gitte skøn blog du har dig ..Jeg vil lige hører jeg elsker jo stærk chili..hvordan får man chilipastaen til at være meget stærk ? god dag mvh tanja