Her er en opskrift på ingefærsirup som vi laver med jævne mellemrum.
Den er piv-nem at lave og god til forskellige ting … Vi tilsætter danskvand så det bliver en forfriskende gingerale, vi har mixet drinks med sirupen og så egner det sig også som sorbet.
20 minutter
—
- Ingefær
- 2 citroner
- 4,5 dl vand
- 3 dl sukker
Man tager en ordentlig knold ingefær, skræller den og river den fint. Så skræller man to usprøjtede citroner, og putter både ingefær og citronskal i en gryde med 4,5 dl vand. 3 dl sukker tilsættes og så tændes for varmen. Væsken skal ikke op og koge, men sukkeret skal opløses. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og lader den trække i op til 5 timer (mindre kan også gøre det).
Lagen sies og saften fra de to citroner tilsættes, og så har man en lækker ingefærsirup …. Sæt i gang :)
Mmm det lyder lækkert! Min kæreste elsker ginger ale, så det skal afprøves. Det kan sikkert også bruges i nogle drinks… ;)
Det lyder rigtig lækkert, men har svært ved at forstille mig helt præcist smagen – forbinder ikke ingefær med nogen god smag ?! Bliver nød til at komme på prøve :D
Ingefær smager da fantastisk! Og man skal nok kunne lide det, for at denne sirup bliver en succes :-) mvh Trine & Janus
Hvor meget sirup bliver der til i sådan en portion? ;)
Hej Julie. Knap 0.75 cl :-)
Lyder riiiigtig lækkert! :)
Trine og Janus – har i en mail jeg kan kontakte jer på, eller må jeg skrive her? Min kæreste og jeg er interesseret i at vide nærmere omkring hvor i har købt søde Sonja :) Har læst mig frem til Ribe, men det er jo et vidt begreb ;)
Hej Stine, du kan skrive på min arbejdsmail trineo@benjamin.dk :-) det er desværre ikke en kennel, men en familie, der i mellemtiden har fået kastreret deres chihuahua og ikke skal have flere hvalpe. Så I skal nok på jagt et andet sted. Du er dog velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål. Mvh Trine
Tak for inspirationen til lækker ingefærsirup. Jeg kogte saften ca. 10-15 min. mere under omrøring efter jeg havde siet den – så den blev mere tyktflydende, kom så citronsaften i – og gav den et sidste opkog :) Lidt senere på aftenen , fik jeg lyst til kærnemælkskoldskål – og brugte lidt af den tyktflydende sirup som smagstilsætning. Det er ikke sidste gang jeg gør det :) – men jeg er altså også vild med ingefær :) mvh. Anne-Grete
Mums det lyder altså godt (og undskyld det sene svar!!!). Vi skal da helt sikkert prøve den i en omgang koldskål :-)
De bedste hilsner
Janus & trine