Laksesalat af varmrøget laks er en let tilberedt delikatesse, der falder i langt de flestes smag. Selv dem der normalt ikke er glade for hverken fisk eller laks, lader til at kunne lide denne lille salat med mange anvendelsesmuligheder.
Laksesalat smager fantastisk både på rugbrød, franskbrød, som forret med lidt godt flute til, i sandwich eller i sushi som fyld i en maki-rulle. Mulighederne er ubegrænsede, så det er bare om at lade fantasien få frit spil.
2-4 personer
20 minutter
—
- 125 g. varmrøget laks
- 100 g. Philadelphia flødeost
- 1 lille rødløg
- 1/4 Agurk
- Dild
- Friskpresset citronsaft
- Salt & peber
Alle mål i opskriften er vejledende og kan varieres både efter smag og anvendelse. Får man fat i en lidt tør laks, så kan man f.eks. også kompensere for dette, ved at tilsætte lidt ekstra Philadelphia.
Laksen plukkes og røres med Philadelphia i en skål, hvorefter fintsnittet rødløg og agurk tilsættes. Salaten smages til med frisk dild, citronsaft, salt og peber. Man kan med stor fordel anvende citronpeber.
Fiks og færdig – Let og Lækkert!
Kan med stor fordel laves i god tid, da smagen kun bliver bedre, hvis salaten får lov at trække et par timer i køleskabet.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!