Det kan næsten ikke betale sig at købe koldskålen færdiglavet, når det både er billigere og smager bedre at lave den selv.
Det eneste, der er sikkert med denne koldskål er forholdet mellem kærnemælk og tykmælk. Resten kan du justere, som du selv synes, at det smager bedst. Tilføj også gerne nye sjove ting: Vi havde da i hvert fald tænkt os at prøve med noget lakridspulver, siden det nu er ‘det nye sort’.
4 personer
5 minutter
5 minutter
—
- 1 l kærnemælk
- 1/2 l tykmælk
- 2 spsk sukker
- 1 spsk vanillepulver
- Revet citronskal
Og det er jo bare at piske ingredienserne sammen og stille i køleskabet.
Uhm koldskål – så er det snart sommer:)
En ting der lige gør den lidt mere lækker, og stadig holder det nemt, er hvis man starter med at tage 2 pasteuriserede æggeblommer og pisker med sukkeret så du får en “æggesnaps”, efterfølgende tilføjer du de øvrige ting. Det gør den mere luftig og cremet:)
Og så kan man bruge ylette i stedet, det er lidt tykkere men lidt sundere:)
God sommer!
– Nicoline Marie
Ja min mor lavede den også altid med æggeblommer – men det her er bare mere simpelt ;-) og god idé med ylette – det skulle vi måske prøve næste gang.
God sommer til dig også Nicoline.
Mvh
Janus & Trine
Jeg kan heller ikke finde koldskål her i Sverige, så det ser ud til, at jeg også må brygge min sommerdrik selv i år. Andet problem er så, at jeg heller ikke kan finde past. æg heroppe… hmmm… de svenskere….. ;)
Haha – så er det godt, at denne opskrift er uden past. æg. Det er det, der gør den så nem. Og det smager altså helt fint uden :-)
Mvh
Janus & Trine
Hej..
Og i stedet for de meget sukkerholdige kammerjunkere kan man riste lidt havregryn i honning som drys.. rigtig skønt.. mætter mere og børnene elsker det også.. :-)
Uuh det lyder altså godt – det skal vi da helt sikkert prøve :-)