For noget tid siden lancerede Odense Marcipan 3 kageblandinger, som er lige til at trykke ud direkte fra posen og vi har her forsøgt at bruge kransekagemassen på en lidt alternativ måde. Det hele startede faktisk med, at der skulle planlægges en kage, der kunne laves i en fart og en kage som ikke indeholdt laktose (mælkeprodukter) og så fik vi ideen til denne version som vi har kaldt en rabarber stang. Det er ikke rabarber sæson lige nu men heldigvis har Irma altid økologiske og frosne rabarber – så det kunne sagtens lade sig gøre.
30 minutter
—
- Odense kransekage
- ca. 100 g. Rabarber
- Sukker
Kage med 3 ingredienser og ingen forberedelse må siges at være nemt. Kransekage massen blev trykket ud således, at der var en bund, som lige blev trykket lidt flad, og så blev der lavet fine kanter med den stjernetyl, som sidder på posen. Herefter blev der lagt et enkelt lag rabarber på bunden inde i den lille ramme som vi havde lavet af kransekage. Og inden de den blev sat ind i ovnen blev rabarberne lige drysset med lidt sukker. Den skal bages ved 200 grader i 20-25 minutter til den er gylden på toppen, det er en god ide at være lidt over den. Dette første forsøg fik måske lige lidt rigeligt i ovnen, da den blev lidt mørk, men den var super sprød og et stort hit til kaffen. Men man går sjælden galt med marcipan og rabarber, for det er bare den perfekte kombination af sødme og syrlighed.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!