Normalt er fastelavn lig med fastelavnsboller, men vi synes i den grad, at disse kærnemælkshorn er det perfekte alternativ, og hvis man gerne vil have dem til at ligne boller, kan man jo bare lade være med at rulle dem som horn. Dette var en ny opskrift for os begge, og vi blev virkelig overrasket over, hvor nemt det gik (halvdelen af tiden hæver de jo bare) og hvor godt de smagte, mums! Vi lavede remonce med marcipan og tilsatte lidt rabarber, men kun fantasien sætter grænser for fyld, vi vil i hvert fald overveje at lave en version med æbler og evt. lidt kanel.
1 time og 30 min. (inkl. hævning)
—
- 250 g smør
- 40 g sukker
- 1 vanillestang
- 2 1/2 dl lun kærnemælk
- 50 g gær
- 525 g hvedemel
Remonce:
- 150 g marcipan
- 150 g smør
- 150 g sukker
- + 100-150 g rabarber
- + 1 æg til pensling
Lun forsigtigt kærnemælken i en gryde, når den er lun smuldres gæren ned i. Vanillekorn fra den skrabede vanillestang røres i sukkeret, hvorefter sukker og blødt smør røres til en jævn masse. Kærnemælk og gær tilsættes, og det hele røres jævnt. Herefter tilsættes melen lidt af gangen, og du ælter til du har en god samlet bolledej. Dejen skal nu hvile i 10 min under et viskestykke.
I mens laves remoncen – helt simpelt røres marcipan, blødt smør og sukker til en masse.
Dejen rulles ud ca. 3-5 mm. og skæres i trekanter. På hver trekant ligges en lille skefuld remonce og ovenpå rabarber. Herefter rulles trekanterne til horn og placeres på en bageplade, hvor de skal hæve i 45 min. Når ca. halvdelen af tiden er gået tændes ovnen på 200 grader. Når de er færdige med at hæve, pensles de med et sammenpisket æg og bages i 10-12 min ved varmluft midt i ovnen.
Når de er kølet af, kan man ligesom os vælge at pynte dem med farvet glasur og krymmel – eller man kan vælge at spise dem, lige som de er.
Hvis du vil have en helt traditionel fastelavnsbolle så klik her – dem lavede vi nemlig sidste år.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!