Rabarbertrifli er min absolutte yndlingsdessert!!! Var faktisk lidt overrasket over, at jeg ikke allerede havde lavet noget om rabarbertrifli, men det betyder jo bare, at det er på tide :) Rabarber er sæsonens første “frugt” som man rigtig kan kaste sig over og jeg elsker alt med rabarber, og triflien er noget helt specielt. Kan huske at det var en af mine favoritter fra jeg var lille.
Første gang jeg selv lavede rabarbertrifli kan jeg huske, at jeg tænkte det var den perfekte dessert for det er ikke svært og kan nemt laves dagen før. Så man lige har noget rabarberkompot klar i køleskabet når man skal lave dessert til sine gæster, for så tager det ikke mange minutter at anrette.
20 minutter + 10 minutter
—
- 500 g. rabarber
- 1/2 dl. vand
- 125 g. sukker
- 1/4 l. piskefløde
- 1 ps. makroner
Start med at lave rabarberkompotten, den skal helst være kølet af, så det er en god ide at lave det et par timer før end du skal spise desserten. Rababerkompot kan også bruges som tilbehør til varme retter med fjerkræ eller kød. Men det skal den ikke i dag :)
Skær rabarberne i ca. 2 cm stykker, og put dem op i en gryde med lidt vand og 125 g. sukker. Kog dem ved svag varme under låg til rabarberne er møre – ca. 10 min. Stil kompotten til afkølning.
Inden desserten anrettes piske flødeskum og makronerne knuses. Det hele anrettes skiftevis i glas med rabarberkompot, markoner og flødeskum på toppen.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!