Den anden dag lavede vi kammerjunker. Man hører jo konstant Christian Bitz sige i TV, at det at spise en kammerjunk er lige så usundt som at spise en flødekage (almost!). Så derfor er det jo meget rart at vide, hvad der er i, når man selv har lavet dem. Ikke fordi disse er meget sundere: Men vi ved da, hvad der er i.
35 min (+ 1 time i køleskab)
—
- 300 gr mel
- 125 gr sukker
- 50 gr smør
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kardemomme
- Salt
- + lidt kærlighed
Pisk æg og sukker sammen og tilsæt smeltet (men afkølet) smør. Kom herefter salt, kardemomme, bagepulver og mel i (vær forsigt med melet og prøv dig frem med lidt ad gangen. Den skal være fast, men ikke smulre. Faktisk skal den minde lidt om marcipan).
Nu skal den i køleskabet i en time.
Tag den ud og del dejen i fire lige store stykker. Rul disse ud til lange pølser, der er lige så tykke, som du vil have dine kammerjunker. Skær nu pølserne i ca 1,5 cm tykke skiver og form til små boller (husk de skal halveres senere). Så skal de ind i en 220 grader forvarmet ovn i 10 minutter. Tag dem herefter ud og skær dem over, mens de stadig er varme. Skru ovnen ned på 190 grader og sæt kammerjunkerne ind igen ca 10 minutter – til de har den rette farve.
Ej hvor ser de lækre ud, helt klart et plus for enhver koldskål! Må jeg spørge hvor I har skaffet den fine flaske med skruelåget? Rigtig god weekend til jer!
Det er faktisk en, som vi fandt i Nettos tilbudskasser på et tidspunkt.
GOD weekend til dig også :-)
Den er super fin. Tusind tak og lækre gulerodsboller!
Det var så lidt :-)
Huhu, jeg har siddet og tænkt så meget på at lave mine egne kammerjunkere og nu må jeg jo lave nogle selv (-;
Det smager bare meget bedre, når man selv har lavet det :-)