Det er nemt at købe en hot sauce, men der er også virkeligt nemt (og lidt sjovere) at lave sin egen. Så kan man også selv bestemme hvor stærk eller hvor mild den skal være.
Der kan være stor forskel på chili så, hvor meget eller hvor mange man bruger er en vurderingssag.
30 minutter
—
- 2-3 chilier
- 2 ds. flåede tomater
- 1 ds. tomatpure (de små)
- 5 spsk. æblecider eddike
- 3 fed hvidløg
- 2-3 cm ingefær
- 1 lille håndfuld frisk oregano (ca. 1 spsk. tørret)
- 1 lille håndfuld frisk basilikum (ca. 1 spsk. tørret)
- 1 lime (saften)
- Salt
Først hældes de flåede/hakkede tomater op i en pande, og så tilsættes chili, æblecider eddike, presset hvidløg, revet ingefær, oregano, basilikum og limesaft. Smag til med salt og evt. ekstra chili. Herefter skal det hele op og småkoge i minimum 20 minutter.
Herefter blendes saucen med f.eks. en stavblender og så hældes den på glas.
Eddiken, samt at det koger i 20 minutter, skulle gerne hjælpe til at konservere saucen og give den en længere holdbarhed. Men man skal selvfølgelig stadig gerne sikre at de glas man bruger er 100% rene – jeg skolder altid min glas inden jeg bruger dem for at være sikker på der ikke er bakterier.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!