Dette skønne brød er meget nemt og hurtigt at lave. Det bliver dejligt blødt med sprød skorpe. Det kan spises feks. søndag morgen eller som madbrød. (vi bruger kun 1 tsk. sukker til madbrød, og ellers 3 tsk. sukker)
1 brød
1,5 time
1,5 time
—
- 25 g. gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 tsk. sukker
- 1,5 tsk. salt
- 1 æg
- 3 spsk. oliven eller solsikkeolie
- ca. 400 g. Hvedemel
Gær, lunkent vand, sukker, salt, æg og olien blandes sammen til gæren er opløst. Derefter tilsættes mel lidt af gangen til det give en let klisteret dej. Dejen formes som et brød og hæver derefter i 45 min. Efter hævning pensles den med lidt olie og sættes i midt i ovnen ved 200 grader i 25 minutter (ikke varmluft)
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!