Bøf med sauce bearnaise

Bearnaise er meget mere og langt bedre end “klassikeren” fra Knorr, hvis man selv laver den – og så er det slet ikke så svært, som mange frygter.

Prøv denne fantastiske opskrift, der næsten giver garanti for en perfekt bearnaise.

Ingredienser til sauce bearnaise


2 personer
15 minutter

 • 4 æggeblommer (store ellers 5)
 • 1 dl. vand
 • 2½ tsk. tørret estragon
 • 2½ tsk. hvidvinseddike
 • 100 g. smør
 • Salt

Pisk æggeblommer, vand, estragon, hvidvinseddike og salt sammen. Kan med fordel laves på forhånd og stilles på køl, til saucen tilberedes lige inden servering.

Kom smør i en gryde – og skru op for fuld styrke. Hvis man er for forsigtig er det vores erfaring, at man mister tålmodigheden og koncentrationen – og i det øjeblik man ser væk koger saucen og skiller!

Hæld æggeblandingen i smørret ligeså snart det er smeltet – og pisk!

Når du fornemmer at saucen er ved at tykne skal gryden tages helt væk fra varmen – og er færdig!

Mængden af estragon og hvisvinseddike kan justeres efter smag, men nævnte mængder giver efter min mening den bedste syrlighed og smag til saucen. Man kan naturligvis godt vælge at anvende frisk estragon i stedet for tørret, men den tørrede variant afgiver langt mere smag end frisk.

2 replies
 1. Anne
  Anne siger:

  Hej,
  Ved det er et gammelt indlæg, men håber i vil svare alligevel :) Det er en super fin opskrift og har lavet den flere gange, men desværre kun lykkes at lave saucen helt rigtigt én gang. Den formår ligesom at skille selvom jeg følger opskriften? Det er ligesom om der er for meget fedtstof i?
  Har i evt. et svar på hvad jeg kan gøre galt?
  Vh. Anne

  Svar
  • Michael og Sebastian
   Michael og Sebastian siger:

   Hej Anne,
   Jamen, selvom det er et gammelt indlæg, så skal du da have et svar alligevel. Hos os er denne opskrift ganske jævnligt i brug, og vi har da også oplevet, at den har skilt lidt for os. Vi er kommet frem til, at det sker når den er for længe om at blive rigtig tyk og dermed får for meget varme, så prøv eventuelt med lidt lavere varme, og bliver den stadig ikke rigtig tyk så en ekstra æggeblomme. Vi har også med succes prøvet at udskifte vand med mælk.
   Mvh
   Michael

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *