Man siger jo “when life gives you lemons, you make lemonade” så da vi for nogle uger siden stod med en hel kasse lime + et par citroner var spørgsmålet, hvad skal vi finde på for de holder jo ikke evigt og når man har så mange skal de jo bruges til noget fornuftigt.
—
Lemonade:
- 1 dl. Citronsaft
- 1 dl. Limesaft
- 130 g. sukker
- 7 dl. vand
Limesirup:
- 10 lime
- 425 g. sukker
Ingefær-Limesaft:
- 5 dl. lime
- 80 g. ingefær
- 250 g. rørsukker
Lemonade:
Det oplagte var helt klart at lave lemonade, det er super nemt og meget lækkert. Her er det en blanding mellem citron og lime, hvilket var et godt mix. Saft og sukker koges under svag varme til sukkeret er opløst. Herefter blandes det med vand og hældes på flaske og stilles på køl. Serveres med et par isterninger og et par skiver lime.
Limesirup:
Saften fra 10 limefrugter hældes i en gryde sammen med 425 g. sukker, det er meget sukker, men sirup er jo stort set flydende sukker. Citrus frugter indeholder meget pektin hvilket gør dem meget egnet til syltning og til sirup. Siruppen skal koge 20-25 min uden låg og under omrøring. En klassisk test for at se om siruppen er færdig er “gelétesten”, hvor et par dråber sirup dryppes på en tallerken og stilles koldt, når det er kølet af kan man lave en streg igennem dråben med en ske, hvis dråben samles med det samme er siruppen ikke helt klar, hvis dråben derimod lader sig dele og ikke umiddelbart samles er siruppen klar og kan hældes på glas (skyllet i atamon). Testen kan godt foretages mens man er i gang. Vi tog i hvert fald bare gryden af mens vi testede og kogte så op igen hvis den skulle have lidt mere. Vores lime var ikke økologiske, men havde de været det ville vi helt klart også have tilsat lidt limeskal for at give det et ekstra pift. Et rigtig godt serveringsforslag er pandekager.
Ingefær-Limesaft:
Vi har tidligere lavet ingefær lime te, og denne opskrift minder meget om den, her er det bare lavet som en koncentreret saft, der kan blandes op med kogende vand. Det er en nem måde at lave en stor portion på og som man kan have glæde af i et par dage. Lime, revet ingefær og sukker koges i ca. 20 minutter. Herefter sigtes det og hældes på flaske (skyllet i atamon). Blandingsforholdet er 1:4 – 1:5, alt efter hvor stærk man vil have den og man kan også altid tilsætte lidt mere sukker.
Jeg elsker limonade, men synes bare at de fleste opskrifter kræver så mange citroner at literprisen bliver vanvittig høj. Det er vist ikke så galt i din?
Hej Ida, nej 2 dl. samlet set er ikke så voldsomt, men det er jo så også kun til 1 liter, men som oftest passer det jo også fint, og så er det dejligt friskt.
Hej. Har i nogle erfaringer med holdbarheden på limesiruppen?
Holdbarheden er omkring en måned, men det er super vigtigt det glas man bruger er helt rent. Vi plejer enten at skolde dem og evt. med atamon, så man undgår bakterier fra start.
hvad betyder dkl mhs til limes i ingefær lime saften ?
Hovsa! det er vist et k der lige har sneget sig ind. Der skal stå dl. Vi må hellere lige få det rette med det samme :)