Pizza3

Vi laver forholdsvis meget pizza: Faktisk så lavede vi på et tidspunkt pizza hver mandag for lige at skyde ugen igang, hehe. Det er jo let at variere, men man har jo altid sit favoritfyld. Én ting er dog sikkert, når vi laver pizza: Vi laver altid selv bunden og tomatsaucen. Som oftest bruger vi også enten kartofler eller pastinak på pizzaen. For det meste bruger vi også porchetta, der har en fantastisk smag og er alle pengene værd (39 kr. i Super Brugsen), men her har vi brugt seranoskinke.

Pizza1


2 store
45 minutter + 20 minutter i ovnen

Dejen

  • 2 dl vand
  • 1,5 spsk olie
  • Lidt god salt
  • 25 g gær
  • 1 tsk oregano
  • 300 gr hvedemel
  • 150 gr durummel

Tomatsaucen:

  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 chili
  • Stærk paprika
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt & peber

Fyld:

  • 1 pastinak
  • 200 gr seranoskinke
  • 6 tomater
  • 150 gr gorgonzola

Det første du skal gøre er at tænde ovnen på 200 grader og lade pladerne stå derinde. Bunden bliver nemlig mest sprød, hvis den bages på en forvarmet plade.

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olie, salt og oregano. Ælt den herefter godt med melet og lad den hæve i 20-25 min. I mellemtiden kan du bage din seranoskinke sprød i ovnen og lave din tomatsauce i en gryde: Steg først løg og hvidløg i olien. Tilsæt chilien og herefter tomaterne og smag til med krydderier. Husk, at den godt må være ret stærk, da resten af ingredienserne på pizzaen tager meget af smagen. Lad det boble godt og blend det eventuelt med en stavblender.

Når din dej er færdig med at hæve, ælter du den godt med lidt mere mel og ruller den ud til to pizzabunde – så tynde som overhovedet muligt. Det er en god idé at rulle dejen ud på bagepapiret, da den er svær at få af bordet, jo tyndere den bliver. Når dejen er rullet ud, kommer du tomatsaucen på. OBS! Med to dåser tomater har du lavet for meget tomatsauce, så nøjes med at bruge 2/3 og gem resten som lidt ekstra snask til at komme oven på pizzaen, når den er færdig (hvis du har lyst), eller frys den ned.

Læg herefter tynde skiver af pastinak på pizzaerne. Tag  nu de varme plader ud af ovnen og hiv forsigtigt dine pizzabunde over på pladen. Ind i ovnen med dem i 10-15 minutter – de kan sagtens stå derinde begge to over hinanden. Tag så pizzaerne ud og læg din ost på godt fordelt i små stykker på begge pizzaer. Bag igen ca 5 min til osten er smeltet. Når den kommer ud lægger du din stegte seranoskinke og friske tomater på. Voila – sikke en lang smøre om pizzaer.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *