Det er vist ingen hemmelighed, at vi er ret pjattede med at lave pizza. Det skyldes helt sikkert, at vi kan eksperimentere en masse med bunden og fyldet, og så kan pizza både være forret, hovedret og også dessert – FEDT!!
Nå, men skal du lave pizza i weekenden, så bør du lave denne. Opskriften er tyvstjålet fra Meyer, og han kalder det en kartoffelpizza med løgmarmelade. Du kan finde opskriften på hans hjemmeside.
I vores version(er) plejer vi dog at tilføje lidt ekstra smag – såsom revet citronskal og parmesan-ost. Originalen er virkelig lækker, men efter vores smag lidt for “sart” … sådan er smag jo så dejlig forskellig :)
60 minutter
—
Pizzadej:
- 5 g gær
- 1½ dl vand
- 1 tsk. groft salt
- 250 g hvedemel, gerne op til 25 % durum
Løgkompot:
- 500 g løg
- 20 g smør
- ½ dl lagereddike eller anden lys eddike
- 40 g rørsukker nogle kviste merian
- Havsalt & peber fra kværn
Kartofelfyld:
- 3⁄4 kg kartofler
- 1 bundt persille
- 2-3 fed hvidløg
- ½ dl ekstra jomfru olivenolie
- 50 g sorte oliven
- Havsalt & peber fra kværn
Vi lavede faktisk løgmarmeladen (vil hellere kalde det en kompot) med balsamico og honning – men det er jo en smags sag.
Kartoffelfyldet blendes så det kan blandes godt med kartoflerne.
Løgkompotten fordeles på pizzaen og kartoflerne ligeså. Hvis I også vil tilføje andet til pizzaen, så er det også på med ingredienserne nu.
God fornøjelse med pizza i det dejlige sommervejr :)
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!