vanillekranse

Det her er de bedste vanillekranse! De er ikke for søde, de er sprøde og har bid. I flere år har vi forsøgt at lave lækre og nemme vanillekranse. Men ofte endt med en alt for tør dej, der gjorde det svært at få dejen til at hænge sammen og få den sprøjtet ordentligt ud, og formet efterfølgende. Men endelig fandt vi denne sidste år til jul, og den er et hit! Den er virkelig nem at røre sammen og opfører sig rigtig pænt hele vejen igennem.


ca. 60 styk
30-40 minutter

 • 250 g. mel
 • 125 g. sukker
 • 200 g. smør
 • 100 g. fint hakkede mandler
 • 1 æggeblomme
 • 1/2 stang vanille

Tænd ovnen på 200 grader. Mel, sukker og de hakkede mandler blandes i en skål. Vanillekornene skrabes ud og blandes i. Smørret (som gerne må være lidt blødt) smuldres i melblandingen og røres let. Æggeblommen tilsættes og dejen samles – hvis det er nødvendigt med hænderne.

Derefter sprøjtes de ud. Det nemmeste er at bruge en gammeldags kødhakker, eller evt. en nymodens en med flere tempi, for hvis man bruge en elektrisk en med meget højt tempo er det næsten helt umuligt (taler af erfaring). Når de er sprøjtet ud, formes de til små kranse og bages i ovnen i 7-9 min. – men hold godt øje for det går rimelig hurtigt og de skal helst ud, lige når de begynder at blive gyldne. Dejen passer med ca. 2 plader.

vanillekranse

1 svar
 1. Anja
  Anja siger:

  Dejligt med vaniljekranse ;) Min kusine og jeg lavede dem i går, med den gamle kødhakker, det kun bruges til dette ene formål én gang om året :) – og opskriften ligner også den vi brugte, de er super gode :)

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *