Vi har lokket endnu en lækker opskrift ud af vores gode veninde Dorota, der udover sukkersyge også lider af glutenallergi og laktoseintollerans (mælkeallergi). Så med den baggage, så laver hun mad, der ikke bare smager godt og af en hel masse så den ikke bliver alt for kedeligt – den kan også indtages af stort set alle.
2 personer
20 minutter
—
- Røget makrel
- Romainesalat
- Rød peber
- Agurk
- Radisser
- Frisk timian
- Pistacienødder
Dressing af:
- 1 del Hellmann’s mayonnaise
- 1 del hvidvinseddike
- 2 dele lunkent vand
- En knivspids sukker
- Lidt røget salt
- Friskkværnet peber
Romainesalat rives i mundrette stykker, rød peber skæres i tynde strimler og agurk skæres i papirstynde skiver, hvorefter det hele blandes med radiser i tern samt masser af frisk timian – vælg gerne en bredbladet timianart.
Alle ingredienser til dressingen piskes med en gaffel indtil mayonaisen er opløst. Det skal være meget flydende!
Bland dressingen i salaten. Bland længe og godt, så den flydende dressing kan lægge sig omkring samtlige grøntsager, uden at der kommer alt for meget dressing på – måske 1 dl til en 5L salatskål.
Røgt makrel i gode store bidder blandes i eller lægges ovenpå.
Salaten drysses med pistacienødder og har godt af at få en sjat rigtig god olivenolie.
Server med en god mørk ale og papirstyndt rugbrød bagt i ovnen med kokosolie og groft salt – man kan sagtens bruge sit almindelige rugbrød, hvis man kan få det skåret tyndt nok. I vores tilfælde er det hjemmebagt, glutenfrit rugbrød med masser af nødder og kerner.
Iih, brødet ser lækkert ud! Kan I ikke lokke den opskrift ud af hende? Er selv glutenallergier, og det er så svært! Oveni er min kæreste lactoseintolerant. Win win
Vil også meget gerne have opskriften på brødet :)
Vi skal nok lokke en opskrift ud af hende.